Home
Weblogs
Over Hogerop
Shop
Contact
Login voor leden

Over Hogerop

Hogerop is een schaats- en skeelervereniging uit Amsterdam bestaande uit actieve sporters die behalve aan sportieve prestaties en respect voor elkaars prestaties, ook erg hechten aan gezelligheid en een ongedwongen sfeer.
Schaatsers van Hogerop kom je tegen op de Jaap Edenbaan, maar ook op andere ijsbanen bijvoorbeeld omdat er sneller, beter en mooier ijs ligt. En uiteraard op natuurlijk natuurijs!
In de zomer staan velen van ons op de skeelers of zitten op de racefiets. Dat gebeurt ook in clubverband onder leiding van een trainer.

Lidmaatschap

Algemeen

Hogerop is een unieke club, al was het alleen maar omdat ze al jaren tegen het plafond van de maximale omvang aan zit. Er zijn al jaren meer mensen die bij Hogerop willen trainen dan er werkelijk bij kunnen komen. Hogerop heeft ervoor gekozen om niet onbeperkt te groeien. Uitgangspunt hierbij is dat we de kwaliteit van onze trainingen willen kunnen blijven garanderen. Daarvoor is het belangrijk dat iedereen elkaar, in meer of mindere mate, redelijkerwijs moet kunnen kennen. Schaatsen doe je zelf, maar samen is het leuker en gezelliger. Bovendien kunnen we veel van elkaar leren. Schaatsen bij Hogerop is dus niet “consumptief een traininkje afwerken”. Bij het aannemen van nieuwe leden hanteren we daarom vooral het zwaan-kleef-aan principe.

Het criterium voor de omvang van de club zijn de schaatstrainingsgroepen in de winter. Hogerop heeft wekelijks 8 trainingsgroepen op het ijs van elk zo’n 20 tot 25 leden. Leden die het voorgaande jaar bij Hogerop getraind hebben krijgen voorrang. Daarnaast willen de man-vrouw balans blijven bewaken en letten we ook op de leeftijdsverdeling van de leden (lees: we streven naar een instroom die jonger is dan de gemiddelde leeftijd van de leden).

Aanmelden

Door het het contactformulier in te vullen kan je je aanmelden als lid.

Wanneer kan ik me aanmelden

Alleen in de periode maart-april-mei is het mogelijk je aan te melden.

Wanneer weet ik of ik lid kan worden?

Eind augustus krijg je bericht of je lid kunt worden.

Wanneer weet ik of ik lid ga worden?

In de maand juni krijg je bericht of je aanmelding gehonoreerd is of niet.

Vereniging Hogerop

Amsterdamse Schaats en Skeeler Vereniging Hogerop
ING 4490115
Kamer van Koophandel V538504

Bestuur

Trainers

Winter

Schaatsen

Peter van de Rol Brouwer
Kees de Vrij
Pijke Steenhuis
‍Ad van Helmond
Johan Hendriks
Mark Hakkeling
Jolijn van Leeuwen

Zomer

Skeeleren

Peter van de Rol Brouwer

Lopen/schaatskracht (buiten)

Peter van de Rol Brouwer

Een veilige sportcultuur en de vertrouwenscontactpersoon bij Hogerop (pdf)